Játékos betonvonalak meghatározzák a trópusi planchonella házat Ausztráliában

Az építész tervezte Jesse Bennett és a felesége, a belsőépítész Anne-Marie Campagnolo, a Planchonella Ház a trópusi esőerdő-környezetet kihasználja. Az ausztráliai Queensland lakóhelyét a vidéki körvonalak inspirálta játékos betonvonalak határozzák meg: "Mivel a gerincen nem nyúlnak ki, a profil tükröződik és visszahúzódik. A szél mindkét oldalán kialakított szárnyak a környező esőerdőbe hullanak, és a fa lombkorona részévé válnak. "A minimalista oszlopok és támaszok összeköti a betonalapot és a tetőt, ami erős szerkezetet eredményezett, magas nyitottsággal.

Amikor belépsz a házba, akkor túlságosan elárasztod a tartozás érzését. Az építészek szerint a terv "körülveszi az udvari teret, amely a második kandallónak (a konyha után), vagy talán a tüdőnek az egész lakásba kerül. Az udvar sokat járul hozzá a házhoz és annak lakóihoz, ez egy oázis, amely biztosítja a napot, a fényt, a szellőzést, a boldogságot, a tevékenységet, a vizuális stimulációt és a szórakozást. A környező esőerdőhöz kapcsolódást is biztosít, a ház egyik részéből a másikba kapcsolódik, és a házon átmenő sétány élményének fókuszpontjaként működik. "A természet által elárasztott belső terek a szabadság és a frissesség érzetét adják . [Fotó: Sean Fennessy]

Szerző: Simon Jenkins, Email

Hagyjuk Meg Véleményét