Modern Tree-House Rezidencia tükrözi a környéken Isle of Wight, Anglia

Található egy látványos partvonalon, Wight szigetén, Angliában Welch House által A Manser gyakorlat úgy tűnik, hogy lebeg a szomszédos fákon. A modern faház hasonlít egy sötét színű doboz könnyű acél és fa, amely finom tükröződések a környező táj miatt magas fényű zománcozás. Úgy tervezték, hogy kis fizikai lábnyom van a talajon, a lakóhelyet részben egy tömör, könnycsepp alakú betoncső tartja fenn, amelyet 30 méteres mélyedéseken hoznak létre. Higgye el, vagy sem, ez a betoncső tartalmazza a mosókonyhát és a zuhanyt.

Az építészek szerint a lakóhely egy korábbi, romos épületet helyettesíti a helyszínen: "A talajviszonyok meglehetősen instabilak, kék, csúszós agyaggal, földalatti polcokkal. Az alapítványokat mélyen felhalmozta és meg kellett őriznie a talajszögekkel, és egy korai döntés volt, hogy egy lapos stabil platformot hozzon létre egy egyszerű "box" házhoz, amelyet a talaj fölött emelt lábak emeltek. Ez lehetővé tette a lehető legegyszerűbb föld alatti megoldást, csökkentette azt a házat, amely "megérintette" a talajt, elkerülte a komplex és drága többszintű változásokat a házon belül, miközben felemelte a fát, mint a fák között. "Szellőzés és kereszt a szellőzést egy sor padlószintű nyílászáró és a tető fénye biztosítja. [Fotó: Morley Von Sternberg]

Szerző: Simon Jenkins, Email

Hagyjuk Meg Véleményét