A Zen Ház két különálló kötetben oszlik meg egy hídon

Nehéz elkülöníteni a munkát otthonról, különösen akkor, ha otthon van irodája. Ha azonban komolyan gondolja, vannak módok arra, hogy megtörténjen. Petr Stolin építész illusztrálta a funkciók elválasztását a tér két külön kötetben történő szervezésével. Ezt a stratégiát a Zen Ház tervezésekor alkalmazták, egy szokatlan lakóhelyet Liberecben, a Cseh Köztársaságban.

A projekt neve Zen Houses, területe 75 négyzetméter. 2015-ben fejeződött be, és nagyon egyedi kérés volt, amely alapvetően meghatározta az egész tervet. A házak tervezését a SIP-ek (Strukturális szigetelt panelek) köré kellett összpontosítani. Ez az, ami a homlokzatokat olyan szokatlanul néz ki. Mint látható, félig átlátszóak és felmutatják azokat a kereteket, amelyeken a szerkezetek épültek.

A projekt egy egyszerű ház egyszerűsítése, a lakhatás újradefiniálása, ahogy tudjuk. Hiányzik a klasszikus ház főbb attribútuma, és figyelemre méltó új elemeket és új tervezési lehetőségeket és lehetőségeket. Az egész projektet két különálló, két külön színpalettával rendezték. Az egyik kötet fehér, mint fő szín, míg a másik a fekete köré összpontosul.

MoreINSPIRATION
  • A háború előtti háznak vannak téglaszámai a hidak és a kertek által
  • A ház, amely két különböző kultúra közötti hídot alkot
  • Hogyan kell elválasztani a zónákat, hogy ugyanazt a helyet megosztja a festékkel?

Annak ellenére, hogy a két szerkezet csak három méteres szélességű, a belső tér nem érzi magát kicsinek, és nem néz ki szorosan. Van egy szép áramlás a terek között, sőt a két kötet között. Az építész egy fahíddal kötötte össze őket. A belső tér a nagy ablakok és a struktúrák stratégiai orientációjának köszönhetően nyitott és világos is, amely panorámás kilátást nyújt a környékre.

A nehéz elrendezés és a csökkentett méret ellenére a házak kiegyensúlyozott arányúak és kellemes térbeli élményt nyújtanak. A sötét hangerő egy privát terület, ahol az alvóhely található. A hálószoba és fürdőszobája ugyanolyan hely. A kád valójában az ágy mellé van elhelyezve, a mosogatóval a másik oldalon.

Az egész projektet jellemzõ félreérthetetlen egyszerûség a kortárs japán építészet és az ideges és szokatlan megoldások arculatának inspirációjának forrását jelenti a térbeli problémák kezelésére. Ez egy kísérleti projekt volt, de szerkezete és rendszere számos esetben alkalmazható.

Szerző: Simon Jenkins, Email

Hagyjuk Meg Véleményét