A Compact Home Sonoma Valley felett egy doboz a sziklákra hasonlít

A "Rock on the Rock" pontosan megnevezett projektet a Schwartz és Architecture (SaA) fejlesztette ki 2015-ben, egy olyan általános megközelítéssel, amely az egyenlő részstratégia és a kreativitás. Alkotásai absztrakt és kézzelfogható erőket alkotnak, mindent kiszűrve minden ügyfél igényeinek megfelelően, és az eredmény egy rendkívül interaktív és egyéni tervezési folyamat, amely figyelembe veszi minden részletet, beleértve a költségvetést, ütemtervet, építési szabályokat és szabályokat, valamint az építési módszereket és technikákat .

A Box on the Rock egy rezidencia, Sonoma, Kalifornia. 2000 négyzetméternyi helyet foglal el, kompakt és rendkívül hatékony több szempontból. A kis lábnyom és a drámai helyszín közötti kombináció kínálja a ház egyéniségét és jellegét.

Mint minden projekt esetében, ebben az esetben is volt néhány kihívás. Egy sor sekély földalatti vízi út van jelen a helyszínen, átmegy rajta és felszínre kerül váratlan és nemkívánatos helyeken. Ez teremtette meg azt a szükségességet, hogy a móló lábazatai felemelték a házat a földről, és egy platformra helyezték.

Ezzel az építészeknek is optimalizálniuk kellett a lábnyomot, és a lehető leghatékonyabbá kellett őket tenniük. Az eredmény az itt látható kompakt és egyszerű megjelenésű szerkezet.

Mivel ez az egyetlen létező építmény egy három hektáros területen, ez újabb kihívást jelentett. Ennek az épületnek minden szükséges funkcióra volt szüksége, amely a nagy területen belül szükséges beltéri és kültéri terekre vonatkozik. Ezenkívül mindenre optimalizálni kellett az egész évre szóló kényelmet.

A nagyon kicsi lábnyomot választották egy korlátozott költségvetés és egy nehéz helyszínre válaszul. Az ügyfél és az építészek együtt dolgoztak, hogy ez egy önálló és telephely-specifikus életteret jelent, minimális környezeti hatással. Céljuk az volt, hogy minden tapasztalatot kiterjesszenek, hogy panorámás kilátást nyújtsanak, és tágas és átfogó érzést teremtsenek.

MoreINSPIRATION
  • A családi ház hasonlít egy beton toronyba az erdőben
  • Kompakt lakóhely Tokióban a Yoritaka Hayashi építészek által
  • Orchard House Sonoma County, CA, Amerikai Egyesült Államok

A központi udvar és a konzolos fedélzet stratégiailag faragott a dobozból. Így minden belső teret kihasznál a bőséges természetes fény, és hozzáférést biztosít egy zárt és védett szabadtéri helyhez.

A belső tér egyszerű és helytakarékos. A konyhában és az étkezőben egy nyitott teret osztanak meg, hogy elválasztják a nappaliból egy elválasztón keresztül. A belső kialakítás egyszerű, lehetővé téve a szükséges friss és élénk színek kiemelését kívülről, a nagy sarokablakokon és az üvegezett homlokzaton keresztül.

A házat úgy tervezték, hogy elfogja a reggeli napsütést, és hogy a legtöbbet kihozza a környékről. Ezzel egyidejűleg a meleget tartja a tél folyamán, és elkerüli a kemény nyári napot, biztosítva a kényelmes életkörülményeket.

Mindez eddig egy rendkívül helyszíni, környezetbarát és megfizethető projektre mutat rá, amely tökéletesen illik a konkrét ügyféligények és a webhely kihívásai után.

Szerző: Simon Jenkins, Email

Hagyjuk Meg Véleményét