Kompakt stúdiókabin tervezett két építész számára, akik szeretik a zenét

Csak egy másik tipikus kabin az erdőben ... ugye? Nos, először úgy tűnik, de ez a struktúra nem jellemző. Először is, a helyszín eldugottnak tűnhet, de szomszédai közel vannak egymáshoz. Aztán ott van a terv. A háromszög alakú keret nem teljesen közönséges, még akkor is, ha az A-keret kialakítások általában népszerűek a kisebb házak és kabinok között, különösen a modern jellegűek. Ezeket az elemeket és még sok másat a Lab Attic építészeinek alaposan meg kellett fontolnia, amikor ezt a projektet 2017-ben elkezdték.

A kabin Kerala, Indiában található, és mérete 46 négyzetméter. Az építészek csak két hónapot vettek igénybe, hogy építsenek, és ez magában foglalta az esőzések által okozott előre nem látható késedelmet. Ügyfeleik egy pár építész, akik érdeklődtek a zene és a festészet iránt. Azt akarták, hogy ez legyen az otthoni stúdiójuk, ahol dolgozhatnak, zenélhetnek és lazíthatnak.

A követelményeknek megfelelően a belső térnek rugalmasnak kellett lennie, így az építészek két szinten rendezték. Van egy földszint, ahol a munkaterület, a zenei gyakorlati tér és a vita zóna található, és van egy padlás, amely szolgál a szabadidős terület. A belső tér egészében modern és kompakt.

MoreINSPIRATION
  • Vincent Kartheiser hollywoodi kabinja - kompakt, de jól tervezett hely
  • Az építészek kapcsolatba kerülhetnek a természettel: a Bark Architects által tervezett stúdió
  • Wintergreen Montain Cabin által a Balance Associates Architects

Az építészek számos kihívással szembesültek az út mentén. A költségvetés és az építési idő mindkét fő gondot jelentette, amelyeket sikeresen kezeltek. Az egyik megoldás az volt, hogy megszüntesse a nehéz alapozás szükségességét azzal, hogy a tetőtérben nem adott falakat és elválasztókat, mivel a háromszög alakú profil nem igényelt. A hosszú és meredek, lejtős tető kerete a kabinban, és kompakt, ugyanakkor gyakorlati jellegű.

A projekt költségeinek további csökkentése érdekében az anyagokat egyszerűvé tették. Ez magában foglalta az újrahasznosított latex, újrahasznosított acél, terrakotta, cement deszka, MDF, rétegelt lemez és üveg felhasználását. A stúdiónak nincs hatalmas, keret nélküli nyílása az oldalán, hanem olyan kapukkal ellátott ablakok, amelyek biztosítják a természetes szellőzést, és amelyek jó árnyalatú természetes fényt biztosítanak.

A padlás szigetelőként szolgál a földszinten, a helyiséget hűvösnek és kényelmesnek tartja. A magas fák hatékonyan blokkolják a napot, így a padlás nem olyan forró, ami visszaadja a kezdeti gondolkodásunkat. Ez egy igazán kiegyensúlyozott tervezés mind szerkezeti, mind esztétikai szempontból.

Szerző: Simon Jenkins, Email

Hagyjuk Meg Véleményét